U bent hier: Home  »  blog

Wees dankbaar!

Wees dankbaar!

De ervaring heeft mij geleerd dat we aan veel dingen voorbij gaan. Zelfs aan vakantie en de dingen die echt belangrijk voor ons zijn. Of meer nog, we gaan voorbij aan het leven.

We zien van alles over het hoofd in het dagelijks leven en vergeten de kleine geluksmomenten. Soms geniet je in de vakantie ineens van een klein moment, dat het leven waardevol maakt en waar je dankbaar voor bent.

Het gaat er niet om wat ons allemaal overkomt in ons leven, positief of negatief, maar hoe we er mee om gaan. Het negatieve kan ons veel leren maar ook het positieve. Maar juist aan het positieve gaan we vaak voorbij.

Zit je al weer in de mallemolen van alledag?

Dan wil ik je een paar kleine voorbeelden geven die mijn leven kleuren.

Op een bijzondere feestdag kwam er iemand naar me toe lopen, die ik ken. Op dat moment maakte ik een moeilijke tijd door zoals we dat allemaal in ons leven wel eens mee maken. Ze ziet me, loopt naar me toe, pakt me bij de arm en zegt: “ik wil even laten weten, dat ik aan je denk”. 
Het was de oprechtheid en de echtheid die me raakten in haar blik, haar gebaar en haar woorden.
Deze bijzondere ontmoeting komt nog vaak in mijn herinnering voorbij.
Wat ik het mooie ervan vond; ze gaat er niet aan voorbij en ze gaat mij niet voorbij.

Een ander mooi moment voor mij; 2 bijzondere mensen die ik begeleid heb, namen tijdens een laatste trainingsdag de gitaar mee en begonnen speciaal voor mij te zingen. Tja ….dan wordt je stil. Want geven zijn we gewend, maar ontvangen is vaak lastig. Ook hier gaan we aan voorbij.
Terwijl het voor de gever heel fijn is, wanneer je het kunt ontvangen.

Dit zijn de momenten die er echt toe doen en heel waardevol zijn. Al gaan we er in ons rennen, vliegen en stressen erg aan voorbij.

Om even bij stil te staan

Wat zijn voor jou mooie momenten en herinneringen, die jouw leven verrijkt hebben, waar je dankbaar voor bent? Schrijf het eens op en kijk er af en toe naar!

·         Een lieve vriend of vriendin.

·         Een bijzonder kado

·         Een mooie ontmoeting

·         Een fijn gesprek

·         Een blik, een gebaar, een woord

·         Momenten met je dierbaren

·         De natuur die er vanzelfsprekend is

·         Een kaart die je krijgt van iemand

 

Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een bericht als er een nieuw blogbericht op de site staat.

Wil je een artikel gebruiken of delen op welke wijze dan ook. Leuk echter alleen met vermelding van In & Outside, mijn naam en een werkende link

Veiligheidsmelding: In & Outside blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder