U bent hier: Home  »  blog

Wat is jouw waarheid en hoe krijg ik gelijk?

Is het waar of denk jij dat het waar is?

Het is en blijft jouw waarheid en realiseer je….voor een ander kan de waarheid anders zijn.

Vroeger dacht ik te weten wat de ander dacht, vulde ik lukraak in voor de ander, zonder te checken of dit klopte. Ik dacht ook precies te weten wat de ander nodig had, kwam met een oplossing of een vaak ongevraagd advies.
De ander zat hier niet altijd op te wachten en hier begreep ik niets van, want ik bedoelde het immers zo goed.

Waarom deed ik dit?
Ik weet nu dat we als mens alleen iets doen als het ons bewust of onbewust iets oplevert.
Wat het me opleverde was een goed gevoel (dacht ik) want ik was bezig de ander te helpen door voor de ander te denken of iets voor de ander op te lossen.

Ik realiseerde me niet dat echt helpen en zorgen voor bij mezelf begint.

Wanneer ik voor mezelf zorg denk ik niet voor de ander, zorg ik niet voor de ander, help ik de ander niet ongevraagd, geef ik geen ongevraagd advies, los ik niet ongevraagd iets op voor de ander, maar laat ik dit bij de ander.
Ik zorg voor mezelf en alleen voor de ander als dit aan mij gevraagd wordt.
Dit geeft me veel rust.


Hoe ik dit geleerd heb?

Dank zij NLP. Neuro Linguïstisch programmeren, drie woorden die eigenlijk alleen maar betekenen hoe je meer contact krijgt met jezelf en de ander.
Dank zij NLP  Neuro Linguïstisch Programmeren kwam ik erachter dat wat ik denk, niet is wat de ander denkt, dat wat ik zie niet altijd is wat de ander ziet en dat wat ik hoor niet altijd is wat de ander hoort.
Dit komt omdat we allemaal anders omgaan met situaties. We nemen dat op onze eigen manier waar, door te zien, te horen of te voelen.

Daarna vormen we er ons eigen beeld van. We vormen er onze eigen gedachtes over, wat invloed heeft op ons gevoel en ons gedrag.
NLP heeft zich de laatste 25 jaar bewezen als een succesvolle methode die invloed heeft op je innerlijke verandering. Door middel van NLP krijg je inzicht in de wisselwerking tussen onze gedachten, overtuigingen, emoties, communicatie en gedrag.

Wat we in ons leven hebben meegemaakt, heeft ons gevormd tot de persoon die we nu zijn. De herinneringen hebben we opgeslagen in ons onbewuste of wel onze harde schijf. We reageren veelal automatisch vanuit deze herinneringen, hetzij bewust hetzij onbewust.

Dus:

“ik spreek altijd mijn waarheid, maar ook jij hebt altijd gelijk.” 

En:

“jij hebt gelijk, maar dat wil niet zeggen dat ik ongelijk heb”. 

Hoe kun je uit het denken voor de ander, oplossen, zorgen voor, invullen en adviseren blijven:

5 TIPS

-          Luister met aandacht en hoor ook wat de ander zegt.

-          Parkeer je eigen beeld, oordeel of invulling.

-          Herhaal af en toe wat de ander zegt om te checken of je het goed begrepen hebt.

-          Observeer. Neem waar zonder er betekenis aan te geven.

-          Stel de juiste vragen.

Herken jij je in dit verhaal en wil je echt leren en ervaren hoe jij uit het denken voor, zorgen voor en oplossen voor de ander kunt blijven neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek kunnen we eventueel een voor jou persoonlijk communicatiedoel vaststellen.

Een (communicatie) doel geeft altijd richting op weg naar nieuwe mogelijkheden en ervaringen.

“communicatie is het opgeven van je eigen gelijk,
niet dat je geen gelijk hebt, want dat heb je,
maar simpelweg omdat jouw gelijk
je niet dichter bij de ander brengt”.

Wil je een artikel gebruiken of delen op welke wijze dan ook? Leuk, echter alleen met vermelding van In & Outside, mijn naam en een werkende link.

Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een bericht als er een nieuw blogbericht op de site staat.


 

Klantreferenties

NLP communicatiecursus “een ontmoeting met een mooi mens”.
Via mijn huisarts werd ik doorverwezen naar In & Outside. Ik had last van onrust in mijn leven en vooral onrust in mijn hoofd. Na een prettige kennismaking, heb ik een NLP communicatiecursus en een 1 op 1 coachsessie gevolgd. Tijdens de cursus heb ik veel geleerd en heb ik mijn rust en energie teruggekregen. Tijdens de 1 op 1 sessie heb ik ervaren hoe ik emoties kan beheren in plaats van beheersen. Vanuit een veilige setting is Hetty er met een luisterend oor , een inzichtelijk gesprek en een kop thee.Wat het me in totaal heeft opgeleverd? Rust, balans en inzicht ! NLP communicatiecursus / coaching Linda Willemsen
NLP Zomertraining Een positieve wending! De zomertraining NLP was meer dan ik verwacht had. Zoveel geleerd en zowel zakelijk als privé makkelijk toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Hetty nam écht de tijd voor me tijdens het intake gesprek en in de cursusweek werden o.a. mijn eigen thema’s en voorbeelden uitgediept. NLP geeft een hoop “aha” momenten zodra je nu kijkt naar je interactie met andere mensen. Ik heb nu meer grip op mijn eigen denken! Silvia Kolkman
“Wat uit het hart komt zal de ander raken”
 
 

In and Outside Coaching & Training

Wilhelminastraat 28a
6942BL , Didam
Gelderland
Je kunt mij bereiken op: 06 24981554

Contact opnemen kan altijd

Heb je een vraag, bel of mail gerust! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal
Design & development by: Timeless Design