U bent hier: Home  »  blog

Vakantiestress of rust in je hoofd?

Vakantiestress of rust in je hoofd?

Ons drukke leven is onnatuurlijk. Ken je het gevoel dat je van de ene afspraak naar de ander holt? Of dat je een heel to-do lijstje in je hoofd heb, waar je ‘s morgens mee begint en die ‘s avonds nog langer is?
Dat je zo veel moet van jezelf. Kijk eens goed naar de eerste 3 letters van het woord moeten.
Je ziet het goed. MOE. De eerste drie letters van het woord moeten vormen het woordje MOE.

Met andere woorden: “van MOETEN wordt je MOE”.

Zeker voorafgaand aan onze vakantie moeten we nog zoveel van onszelf en soms ook van anderen. We hollen, rennen, vliegen, werken en zorgen voor alles en iedereen omdat we te veel in het ‘moeten’ zitten.
En je raad het al: op het moment dat je daadwerkelijk op vakantie gaat, ben je letterlijk opgebrand ofwel gewoon heel erg MOE.

En ook vóór al dat rennen, vliegen, werken en zorgen hebben we ons al heel druk gemaakt over onze vakantie. Waar gaan we naar toe, want ook op vakantie gaan lijkt wel haast een moeten.

Door al deze dingen ga je voorbij aan wat echt belangrijk is. Het leven zelf. De kleine dingen die het leven zo mooi en waardevol maken. De momenten die er juist voor zorgen dat je in balans bent.
Deze balans in jezelf is nodig, juist in deze tijd, waar we zo gericht zijn op de buitenwereld in plaats van op onszelf.

Zorgen voor anderen, helpen (kan ook worden opgevat als bemoeien), oplossen van andermans problemen, denken wat een ander nodig heeft. Dit allemaal doen we omdat we aan het invullen zijn, we denken letterlijk voor de ander.

Hoe mooi zou het zijn als je leert om de verantwoordelijkheid van de ander bij de ander te laten? Minder in te vullen voor een ander, maar kijken naar wat jij zelf nodig hebt.

Voor wie doe jij wat? Voor wie blijf je zorgen?

Want wanneer je in de vakantie nog bezig bent om voor anderen iets te doen, wellicht omdat je je schuldig voelt, omdat je zo weinig tijd hebt besteed aan de dierbaren waarmee je op vakantie gaat, dan heb je nog geen rust.
Wat doe jij allemaal voor iedereen en waarom? Blijf je zorgen voor de anderen ook tijdens je vakantie. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar wat doe je voor jezelf om de rust te krijgen die je nodig hebt om te genieten van je vakantie of om gewoon lekker te leven?

Wat heb jij zelf nodig? Hoe laad jij je batterij weer op? 

Verlang jij echt zo naar de vakantie of verlang je simpelweg naar een beetje rust en balans? Dit krijg je voor elkaar door je leven anders in te delen. Zowel voor als tijdens een vakantie.
Heb je wel eens heel goed nagedacht wat er belangrijk voor je is?
Is het echt de mooie auto, het grote huis, de stressbaan, alle verplichte feestjes of ………..
Vakantie is bij uitstek een goed moment om je leven eens onder de loep te nemen. Vraag je eens af wat het allerbelangrijkste in jouw leven is.
In ieder geval 1 ding………

Heb je ook wel eens nagedacht waardoor je uit balans raakt en hoe je je energie batterij weer op kunt laden?

Het belangrijkste is:
“goed voor jezelf zorgen is ook beter voor de ander”

Nu denk je misschien, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Geloof me, ik weet uit eigen ervaring dat het echt zo is. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter het voor de ander is. Omdat je de rust en de balans hebt om er ECHT, ja ECHT, voor de ander te zijn.

Om goed voor jezelf te zorgen zijn er een aantal dingen belangrijk:

 1. Wat goed voelt is goed voor jou en wat niet goed voelt niet
  Dus wanneer iets niet goed voelt, doe het niet
 2. Zeg precies wat je bedoelt. Draai er niet omheen, dit kost onnodig veel energie
 3. Volg je intuïtie en je gevoel
 4. Stop met pleasen
 5. Stop met aanpassen
 6. Ontdek waar je blij van wordt
 7. Volg je hart en je dromen
 8. Denk of spreek niet slecht over jezelf
 9. Wees niet bang om ja te zeggen
 10. Wees niet bang om nee te zeggen
 11. Wees mild en aardig naar jezelf
 12. Laat los wat je niet kunt veranderen
 13. Blijf weg van mensen die negatief zijn
 14. Heb jezelf en anderen lief
 15. Doe iets wat je al heel lang wilt doen, maar wat je nog niet gedaan hebt.

Gebruik je vakantie goed!

Neem tijdens de vakantie af en toe een moment voor jezelf en pak het lijstje van hierboven.
Wat doe je al en waar heb je nog iets in te doen?

Ik wens je een fijne vakantie.

Een groet en een glimlach Hetty

Wil je mijn blogs automatisch ontvangen?


Meld je dan 
hier aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een bericht als er een nieuw blogbericht op de site staat.

Wil je een artikel gebruiken of delen op welke wijze dan ook. Leuk echter alleen met vermelding van In & Outside, mijn naam en een werkende link

 

Klantreferenties

NLP communicatiecursus “een ontmoeting met een mooi mens”.
Via mijn huisarts werd ik doorverwezen naar In & Outside. Ik had last van onrust in mijn leven en vooral onrust in mijn hoofd. Na een prettige kennismaking, heb ik een NLP communicatiecursus en een 1 op 1 coachsessie gevolgd. Tijdens de cursus heb ik veel geleerd en heb ik mijn rust en energie teruggekregen. Tijdens de 1 op 1 sessie heb ik ervaren hoe ik emoties kan beheren in plaats van beheersen. Vanuit een veilige setting is Hetty er met een luisterend oor , een inzichtelijk gesprek en een kop thee.Wat het me in totaal heeft opgeleverd? Rust, balans en inzicht ! NLP communicatiecursus / coaching Linda Willemsen
Inzicht “Geen enkele cursus heeft mij zoveel inzichten gegeven”
Je bent bezig met je eigen weg. Je eigen ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van communiceren. Daarbij ontdek je welke taal je raakt, wel gedrag je inzet en welke emoties en overtuigingen je belemmeren. Vervolgens worden door oefeningen de belemmeringen omgezet in mogelijkheden. Er worden handvatten aangereikt die in het dagelijks leven in te zetten zijn. Na een tijdje ben ik ook gestopt met het alsmaar denken en kan ik mijn aandacht meer richten op mijn gevoel. Ik ben gelukkig in beweging en neem steeds meer mijn positie in. NLP In-Zicht Iloeska Kuster
“Wat uit het hart komt zal de ander raken”
 
 

In and Outside Coaching & Training

Wilhelminastraat 28a
6942BL , Didam
Gelderland
Je kunt mij bereiken op: 06 24981554

Contact opnemen kan altijd

Heb je een vraag, bel of mail gerust! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal
Design & development by: Timeless Design