U bent hier: Home  »  blog

Wat is jouw waarheid en hoe krijg ik gelijk?

Is het waar of denk jij dat het waar is?

Het is en blijft jouw waarheid en realiseer je….voor een ander kan de waarheid anders zijn.

Vroeger dacht ik te weten wat de ander dacht, vulde ik lukraak in voor de ander, zonder te checken of dit klopte. Ik dacht ook precies te weten wat de ander nodig had, kwam met een oplossing of een vaak ongevraagd advies.
De ander zat hier niet altijd op te wachten en hier begreep ik niets van, want ik bedoelde het immers zo goed.

Waarom deed ik dit?
Ik weet nu dat we als mens alleen iets doen als het ons bewust of onbewust iets oplevert.
Wat het me opleverde was een goed gevoel (dacht ik) want ik was bezig de ander te helpen door voor de ander te denken of iets voor de ander op te lossen.

Ik realiseerde me niet dat echt helpen en zorgen voor bij mezelf begint.

Wanneer ik voor mezelf zorg denk ik niet voor de ander, zorg ik niet voor de ander, help ik de ander niet ongevraagd, geef ik geen ongevraagd advies, los ik niet ongevraagd iets op voor de ander, maar laat ik dit bij de ander.
Ik zorg voor mezelf en alleen voor de ander als dit aan mij gevraagd wordt.
Dit geeft me veel rust.


Hoe ik dit geleerd heb?

Dank zij NLP. Neuro Linguïstisch programmeren, drie woorden die eigenlijk alleen maar betekenen hoe je meer contact krijgt met jezelf en de ander.
Dank zij NLP  Neuro Linguïstisch Programmeren kwam ik erachter dat wat ik denk, niet is wat de ander denkt, dat wat ik zie niet altijd is wat de ander ziet en dat wat ik hoor niet altijd is wat de ander hoort.
Dit komt omdat we allemaal anders omgaan met situaties. We nemen dat op onze eigen manier waar, door te zien, te horen of te voelen.

Daarna vormen we er ons eigen beeld van. We vormen er onze eigen gedachtes over, wat invloed heeft op ons gevoel en ons gedrag.
NLP heeft zich de laatste 25 jaar bewezen als een succesvolle methode die invloed heeft op je innerlijke verandering. Door middel van NLP krijg je inzicht in de wisselwerking tussen onze gedachten, overtuigingen, emoties, communicatie en gedrag.

Wat we in ons leven hebben meegemaakt, heeft ons gevormd tot de persoon die we nu zijn. De herinneringen hebben we opgeslagen in ons onbewuste of wel onze harde schijf. We reageren veelal automatisch vanuit deze herinneringen, hetzij bewust hetzij onbewust.

Dus:

“ik spreek altijd mijn waarheid, maar ook jij hebt altijd gelijk.” 

En:

“jij hebt gelijk, maar dat wil niet zeggen dat ik ongelijk heb”. 

Hoe kun je uit het denken voor de ander, oplossen, zorgen voor, invullen en adviseren blijven:

5 TIPS

-          Luister met aandacht en hoor ook wat de ander zegt.

-          Parkeer je eigen beeld, oordeel of invulling.

-          Herhaal af en toe wat de ander zegt om te checken of je het goed begrepen hebt.

-          Observeer. Neem waar zonder er betekenis aan te geven.

-          Stel de juiste vragen.

Herken jij je in dit verhaal en wil je echt leren en ervaren hoe jij uit het denken voor, zorgen voor en oplossen voor de ander kunt blijven neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek kunnen we eventueel een voor jou persoonlijk communicatiedoel vaststellen.

Een (communicatie) doel geeft altijd richting op weg naar nieuwe mogelijkheden en ervaringen.

“communicatie is het opgeven van je eigen gelijk,
niet dat je geen gelijk hebt, want dat heb je,
maar simpelweg omdat jouw gelijk
je niet dichter bij de ander brengt”.

Wil je een artikel gebruiken of delen op welke wijze dan ook? Leuk, echter alleen met vermelding van In & Outside, mijn naam en een werkende link.

Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een bericht als er een nieuw blogbericht op de site staat.


 

Klantreferenties

NLP communicatiecursus “bewustwording van mijn communicatie”
Ik ben blij dat ik de stap gezet heb om een NLP communicatiecursus te volgen. Het heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen. Alle onderwerpen en oefeningen waren op dat moment in mijn praktijksituaties heel erg nuttig. De interactie met mede cursisten en de persoonlijke ondersteuning van Hetty tijdens de cursus hebben ertoe bijgedragen de juiste stappen te zetten richting loopbaanverandering en het realiseren van mijn doelen hierin. Inmiddels heb ik mijn doel bereikt en heb ik een nieuwe baan als docent in het MBO. Bovendien heb ik een aantal tools die ik in situaties nog steeds gebruik en in kan zetten. Ramon Krechting
Inzicht Ik heb mezelf veel beter leren “ontleden”.
Iedere cursusdag ging er een velletje af waardoor ik door middel van de Logische Niveaus mijn missie helder voor ogen zag. Door de opbouw van de cursus doorloop je iedere stap van de logische niveaus en leer je het verschil tussen o.a. gedrag, kwaliteiten en waarden en overtuigingen. Door deze stappen te doorlopen krijg je contact met je ware identiteit en wordt je missie duidelijk. Door de veilige en respectvolle omgeving die Hetty weet te scheppen kom je heel goed bij jezelf. Ik kan nu gaan werken met mijn missie waarvoor dank ! Peter de Vries
“Wat uit het hart komt zal de ander raken”
 
 

In and Outside Coaching & Training

Wilhelminastraat 28a
6942BL , Didam
Gelderland
Je kunt mij bereiken op: 06 24981554

Contact opnemen kan altijd

Heb je een vraag, bel of mail gerust! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal
Design & development by: Timeless Design